Thursday, September 11, 2008

And it keeps coming, till the day it stops.

Jag funderar på att färga håret svart.
Photobucket Image Hosting

51 comments:

 1. Anonymous11/9/08 20:09

  ÅH SÅ FINT EMMA!!!

  ReplyDelete
 2. Anonymous11/9/08 20:31

  stop with the color filters already

  ReplyDelete
 3. I don't use filters.

  ReplyDelete
 4. göreba. jag tror du kommer bli för jävla snygg i det.

  ReplyDelete
 5. du är snygg i allt
  älskar bilden. skärpan, dig, lättstiftet, allt!

  ReplyDelete
 6. Anonymous11/9/08 22:11

  jaa det tycker jag låter som en bra idé vore fint

  ReplyDelete
 7. Anonymous11/9/08 22:34

  kör på mörkbrunt :D

  ReplyDelete
 8. Anonymous11/9/08 23:43

  Kul med en ironisk wolftisha!!!!!!! kul med oskärpa!!!!!! kul med knäppa färger!!!!! kul med kryss över ögonen och vampyrtänder!!!! indie!!!!

  ReplyDelete
 9. du är bara avis för att du inte är lia indie som mig ;(

  ReplyDelete
 10. Anonymous12/9/08 09:44

  Du är så oerhört snygg. Och det kommer från en som inte gärna slänger ur sig kommentarer (eller komplimanger).

  Dina fotografier är megasnygga. Men du, hur gör du för att få bilderna sådär mjuka, "suddiga", varmt/drömskt suddiga. Jag läser ovan att du inte använder filter. Fixar du bilderna i photoshop? What's the secret? De är ju så magiska...

  ReplyDelete
 11. Anonymous12/9/08 11:29

  Man är alltid snyggaste i mörkt hår !

  ReplyDelete
 12. Anonymous12/9/08 13:00

  Jag gillar dig bättre när du visar lite hud!

  ReplyDelete
 13. Anonymous13/9/08 11:09

  Du ser ut som en docka. Och du passar i mörkthår.

  ReplyDelete
 14. Anonymous13/9/08 13:45

  det skulle du passa i

  ReplyDelete
 15. Anonymous13/9/08 13:46

  eller brunt

  ReplyDelete
 16. Anonymous13/9/08 15:19

  Fan vad jag känner igen dig! :O

  ReplyDelete
 17. Anonymous13/9/08 16:58

  åh nostalgi! hade inte typ typ svart hår i sexan? men emma, fint, du passar i allt.

  ReplyDelete
 18. Anonymous13/9/08 20:06

  Var i Stockholm bor du? Bor du i innerstaden eller...?

  ReplyDelete
 19. Anonymous13/9/08 21:17

  Hur är det att bli kändis?

  ReplyDelete
 20. Anonymous13/9/08 22:45

  Alla tycker det här är så bra. Kolla Wolfgang Tillmans, han är BRA.
  Det här är lite ångest överförrt till bilder av en 14-åring som hypats av någon outgrundlig anledning. Varje tid ska väl ha sitt underbarn.

  Tycker Arvida är lite väl mycket av en typisk bloggnarcissist som sjunkit ner i ett "jag älskar modeller"-träsk. Faen, modeller är ju fulast. Inuti.

  Arvida är gullig på det där sättet som när barn börjar lära sig gå.

  ReplyDelete
 21. Anonymous13/9/08 23:13

  haha WORD frederika, WORD!

  ReplyDelete
 22. Jag bor på värmdö


  Och du Fredrika. Tro vad du vill om mig. Men jag vill bara säga om modeller så känner jag en himla massor. Dom är inte mindre söta inuti än andra. Inte mer heller. Ärligt talat är dom som människor är mest. Sluta upp med knäppa omotiverade fördomar.

  ReplyDelete
 23. Anonymous14/9/08 00:33

  Arvida, dina låtsasmodellkompisar, som går en visning för Whyred per år eller är med i Veckorevyen två gånger eller är med i en NK-kampanj, de är inte riktiga modeller. Jag bodde i Paris och umgicks med modeller som det gick bra för. Vi gick på klubbarna, m m. De var dumma i huvudet. Det handlade bara om superytliga saker, de kunde inte prata om något annat än sina utseenden och de var hela tiden avundsjuka. Branschen drar till sig en viss typ av människor. Schenkenbergmiffot och Naomi C- puckot säger väl allt.

  ReplyDelete
 24. Anonymous14/9/08 03:43

  Fredrika, varför umgicks du med dem om de var dumma i huvudet? Finns rätt många av alla slag där ute som är dumma i huvudet, uppenbarligen..
  Jag är i "branschen" och är evigt tacksam för att det finns de som orkar med jobbet som modell, om det så är för en visning per år.

  Om du hade haft Arvidas begåvning i samma ålder hade du inte varit så bitter... Barn lär sig gå och sedan springer dom, snabbt.

  ReplyDelete
 25. Den enda anledningen till att de kanske är mer ytliga är att branschen kräver att de ska tänka på sitt utseende, så klart. Men som sagt. Jag vet fortfarande framgångsrika modeller som inte är knäppa i huvudet alls. Men det finns folk med hybris inom alla yrken.

  ReplyDelete
 26. Anonymous14/9/08 12:48

  Anonym:
  "Om du hade haft Arvidas begåvning i samma ålder hade du inte varit så bitter... Barn lär sig gå och sedan springer dom, snabbt."

  Vilken begåvning?

  ReplyDelete
 27. at hun er sjukt jævla flink til å ta bilder kanskje?

  ReplyDelete
 28. Anonymous14/9/08 14:51

  Ja, jävlar. Ens bilder blir ju så klart mycket bättre när man fotar med lens-in-a-cap på en Canon EOS 5D. Alla bilder här är ju likadana. Mjuka, som i att de saknar skärpa, en massa vinjettering och sen en massa indiecreddiga vänner som ser... indiecreddiga ut. Ja, just det, en bild på en tjej i kundvagn också. Verkligen genialt.
  När man använder en 5D och sen photoshoppar eller använder lens-in-a-cap-gluggar för att medvetet få ens bilder att se mer indie/retro/vintage/holga- eller lomo-liknande ut så är det ju bara löjligt.

  Det känns som om folk som tycker om de här bilderna tycker att polaroidbilder, lomobider och liknande automatiskt klassas som konst.

  Nu låter det som om jag verkligen hatar den här tjejen och de här bilderna, men det gör jag inte. Arvida är säkert en trevlig tjej, men att hylla henne för bilder som de här är ju bara... galet. Vissa är fina, det var nåt svartvitt porträtt längre bak som jag tyckte om, men majoriteten är mest meh.

  ReplyDelete
 29. Aaah för jag använder ju typ alltid lens-in-a-cap. Verkligen helatiden(typ aldrig faktiskt. Första gången på ett halvår typ) och som om mina bilder har så speciellt mycket lomofeeling. Typ den här och några andra jag nyligen lagt upp. Och det är ju intressant att det är ju ganska mycket mer än bara mina vänner som uppskattar mina bilder och om det är så jävla lätt att ta och fixa sådana bilder som mig och få så mycket uppskattning; varför gör inte fler det då?
  Jag fattar inte den grejen.

  OCH JAG FATTAR MINST: VARFÖR KALLA FOLK MIG HELT PLÖTSLIGT INDIE? Jag är ju sjukt oindie? Lyssnar typ på 90talsmusik, kristina från duvemåla eller vad fan som helst och kanske något jag lyssnar på är indie men inte mig direkt vetandes. Och klär jag mig indie? Jag älskar dunjackor i äkta början av 2000tals-anda, pastellfärer, lösögonfransar och peruker.
  VARFAN ÄR JAG INDIE? KAN NÅGON BERÄTTA SNÄLLA.

  ReplyDelete
 30. Anonymous14/9/08 15:34

  Nej, visst, klart du inte använder lens-in-a-cap på alla bilder, men jag syftade mest på att alla (de flesta åmtinstone) av dina bilder går åt samma håll, så att säga. Nu är ju inte jag arvida_byström_stalker_födelseår så jag har inte nån järnkoll, men det känns som om de flesta av dina bilder är åt samma håll (och det innefattar även de bilder som du inte tar men som du visar här). Oskärpa, brus/kornighet, något lomoiga färger etc etc.

  Och jo visst, har du inte märkt att den senaste grejen verkar vara att redigera/fota som du? Det är bara det att du är mycket bättre än andra på att göra det. Jag säger inte att det är enkelt heller.

  Och äh, du fattar ju vad folk menar med indie. Du behöver inte ta det så bokstavligt. Tolka snarare indie som annorlunda men inne/hipster/nåt åt det hållet.

  ReplyDelete
 31. Ja men det är klart att alla mina bilder går åt samma håll efter som man hakar ju oftast upp sig på saker. Smaken är som baken deeeelad. Jag kan inte säga att jag sådär jättemycket gillar digitalbilder som är superrätt exponerade med allt som hör därtill. Men kanske du gör, jag vet inte!

  Och jag fattar inte riktigt det där med indie ändå. Eller indie för mig är så sjukt mycket folk som är insatta i indiemusik, har typ dufflar, stuprörsjeans och jag vet inte. Men jag skulle i alla fall påstå att jag typ mest umgås med sådana som folk brukar placera under(som också brukar användas med negativ klang, så som indie) "fashion" vilket känns väldigt oindie... meeeeeeen ja.

  ReplyDelete
 32. Anonymous14/9/08 16:02

  Ja jo, jag förstår dig! Tror du har blivit så populär pga just det och för att det är "inne" just nu, så att säga.
  Jag tycker fortfarande det är knäppt att ha bilder som är rent tekniskt fel när man har en digital systemkamera som klarar av att ge sjukt mycket bättre resultat, rent tekniskt. Inget illa menat, gillar ju som sagt fortfarande en del av dina bilder. Känns mest som den här sortens redigering är nåt man fäster ögonen på och får en att glömma andra viktiga delar i bilden (komposition etc.). Lite som HDR och sånt. En teknik som automatiskt gör lite sämre bilder bra, åtminstone i vissas (mångas) ögon.

  Äh, nej, när jag säger indie angående dig så är det väl mest för att det inte finns ett annat ord som passar, så att säga. Poängen är väl den att indie lätt förknippas med... ja, det du har på dig och intresse för mode, eller nåt. Oavsett om man nu är helt DIY eller om man lyssnar på musik a la sony bmg. Typ.

  Alltså, just det här med att din och dina vänners klädstilar är inne, att dina bilder är inne och så vidare tror ja

  ReplyDelete
 33. Anonymous14/9/08 16:10

  Haha, råkade skicka min kommentar innan jag hann skriva klart. Äh, ignorera sista raden.

  ReplyDelete
 34. Anonymous14/9/08 16:20

  HEJ ANONYM, VARFÖR TROR DU ATT EMMA BRYR SIG OM VAD DU TYCKER OM HENNES REDIGERING?

  emma är fotograf, det är hennes sätt att uttrycka sin kreativitet. likt en konstnär gör hon det som hon tycker blir fint/bra. det betyder inte att hon är sjukt orginell bara hör det, men hon gör vad hon tror på.

  sedan får den pubilk som dras till den sortens foto kolla och inspireras eller vad de gör med bilderna, men huvudsakligen så gör emma det för att hon vill det.

  skulle du komma fram, om du var på en vernissage och konstnären var där, och säga att du gillade vissa tavlor men tyckte att eftersom konstnären hade bra utrustning så var det dumt att hans målningar var så otydliga.??

  det är bara puckat och pinsamt att tro att emma ensw vill veta vilken redigeringsstil du gillar.

  ReplyDelete
 35. Men den här anonyma är lite konstruktiv i alla fall och hoppar inte på mig och vi har väl bara olika smak när det gäller foto. Men jag måste bara påpeka att det är ju ganska viktigt att vara medveten och med i trenderna också, faktiskt.

  ReplyDelete
 36. Anonymous14/9/08 16:28

  kan folk ge sig? emma är begåvad och snygg, och tar jättefina bilder. hennes blogg är bra och intressant. det är i alla fall min åsikt, och många andras. vad är problemet?

  ReplyDelete
 37. Anonymous14/9/08 17:30

  Anonym: Hade hon inte brytt sig alls skulle hon väl inte svarat två gånger? Jag är inte här för att säga att hon gör fel, ville bara få en diskussion eller något. Kul att höra vad hon har att säga om andras åsikter om det. Du vet att konstnärer som har vernissager får utstå en hel del kritik de med, va?

  Och förresten, din jämförelse är rätt dålig. Att jämföra målande och sådan utrustning med fotografi och kameror funkar inte.

  Emma/Arvida: Kul att du inte bara ignorerar eller blir aggressiv eller så när man påpekar nåt utan kommer med vettiga argument. Du höjdes lite i mina ögon där. Fast det vore väl bara puckat och pinsamt att tro att du ens skulle vilja veta vad jag tycker om dig, haha.

  ReplyDelete
 38. Men så länge man håller sig lite vettig får man ju säga vad man vill. Men när det börjar osa avundsjuka eller bara fruktansvärt elaka påhopp från folk som vill jag-vet-inte-vad då blir jag fruktansvärt irriterad! Eftersom jag, som sagt, faktiskt delar med mig av en liten bit av mig själv.

  ReplyDelete
 39. Anonymous14/9/08 21:21

  vad är meningen att bitcha på nån annans blogg!? om ni inte gillar bloggen varför spanar ni då in den hela jävla tiden? Låt henne vara, jag älskar den här bloggen å vill att den ska va kvar. GÅ OCH STÖR NÅGON ANNAN ERA JÄVLAR

  ReplyDelete
 40. Anonymous15/9/08 00:39

  Det var en gång en "anonym". Denne lät för en kort stund skitsäker på sina åsikter, men sedan dalade det stuprakt nedåt eftersom argumenten var så dåliga ohållbara mot Emmas svar. "Anonym" blev mer och mer osäker i varje inlägg och kom på att han/hon i själva verket inte visste vad han/hon snackade om. Emma vann, "Anonym" försvann.

  ReplyDelete
 41. Anonymous15/9/08 18:33

  hei asså ni är så kul hela bunten ;o-0]

  ReplyDelete
 42. Anonymous15/9/08 18:41

  man kan inte ha en blogg och bara tro att alla ska älska en. det är fullständiga främlingar somm läser. dessutom är Arvida dålig på att svara och ge respons, det är faktiskt ett givande och tagande. och man kan inte vara färdig när man är 15 och går på gymnasiet. men om A börjar titta ut mer ist för in i sig själv så kanske hon kan bli något en vacker dag.

  ReplyDelete
 43. Jag gillar när fredrika medveten sänker min ålder för att göra mig upprörd.

  (arvida från sin brors gmailkonto)

  ReplyDelete
 44. Anonymous15/9/08 21:34

  Men kära nån, människor! GE ER. Hur orkar ni hacka på folk som ni inte ens känner? Varför kan ni inte låta den här tjejen göra sin grej? Hur har ni ens kraft och tid att gå till angrepp på en 16-årig tjej som går på gymnasiet och gillar att fota (och som dessutom är bra på det!)?

  Det är väl för tusan bara bra att Emma gör något konstnärligt och kreativt och delar med sig av sina bilder på nätet. Ni behöver inte tycka om henne (fast hur ni ens kan ha en sådan bestämd uppfattning om henne då ni inte känner henne förstår jag sannerligen inte), ni behöver inte tycka om hennes bilder MEN HUR FAN ORKAR NI SKRIVA DET?? Om ni inte tycker om bilderna, varför går ni då in på bloggen?? Då kan ni väl låta henne och de som läser hennes blogg vara ifred. Man får ha vilka åsikter man vill men jag förstår inte syftet med att skriva ner dem då det ändå bara leder till bråk och till att folk blir sårade. Hon är bara 16 år. Ni säger att hon måste klara av att ta kritik men SNÄLLA. Ge er. Det är en sak om hon hade varit färdigutbildad fotograf, typ 25 bast och haft det som yrke men tjejen är ju för fan tonåring och då blir man sårad av sånt här. Själv är jag 18 år och vet precis hur känslig man är när man är ung.

  Visst har vi yttrandefrihet. Men det betyder inte att man behöver såra folk bara för att man är avundsjuk.

  För tro mig, det är så genomskinligt att ni är avundsjuka och har svårt att hantera att det går bra för andra. Annars skulle ni aldrig skriva här.

  Istället för att slösa energi på att bli upprörd över att en vacker 16-årig tjej tar foton som folk uppskattar kan ni väl använda era resurser till att fokusera på vad ni själva kan åstadkomma! Gör er egen grej och koncentrera er på hur ni utvecklas på det ni själva tycker om att syssla med, istället för att använda all er energi på att försöka få andra människor osäkra.

  Det är så oerhört lågt, barnsligt och patetiskt. LEV ERA EGNA LIV OCH LÅT ANDRA LEVA SINA LIV SOM DE VILL.

  Varför vill ni förstöra den glädje som den här tjejen säkert får ut av sitt stora intresse? Vad vinner ni på det? Blir ni lyckligare då? Blir er dag lite, lite bättre? Går ni och lägger er och tänker att "idag slängde jag ut en massa elaka anonyma kommentarer på nätet, fan vad bra jag är! Nu kan jag somna med gott samvete!"?

  Suck.

  ReplyDelete
 45. Får jag bara säga en sak till Anonym (även fast diskussionen säkert är nedlagd och det här är en blogg och inget diskussionsforum):

  INDIE betyder INDEPENDENT som betyder FRI, OBEROENDE och det är väl JÄVLIGT bra att du, ANONYM, tycker att tjejen är FRI OCH OBEROENDE. Allt annat du skriver är skit. HEJA EMMA!

  ReplyDelete
 46. Anonymous16/9/08 21:24

  men lägg ner caisa, indie har väl med musik och göra inte att man är fri och oberoende? liksom va.

  ReplyDelete
 47. Men lägg ned anonym säger jag! Caisa har ju en liten skämtsam ton, tråkigt att du inte märker den. För det var lite vitsigt tycker jag. Jag gillar ordvitsar och det var lite det hon drog.
  Hon försökte samtidigt också bara vända indie till något bra. Det tycker jag var fint gjort.

  ReplyDelete
 48. Anonymous17/9/08 19:00

  (Färga det brunt istället, tror det passar dig bättre! ;D)

  ReplyDelete
 49. Anonymous18/9/08 19:31

  det är ju uppenbart att många här verkar vara avundsjuk på Emma. det sticker i ögonen på folk som inte inser sitt eget värde och måste jämföra sig med andra. om jag hade tittat i denna blog för två år sedan hade jag säkert skrivit nått i stilen med "du tror .du är nått" eller "jag ogillar dina bilder blablabla". hade uppenbarligen sagt det för att rädda den lilla stolthet jag hade.

  idag inser jag mitt eget världe och att jag är bra på det jag gör vilket inte betyder att jag är bäst i hela världen. behöver inte längre tävla mot andra än mig själv. jag är bra för min egen skull och inte för andras skull. det finns miljarders människor som är bättre än mig på det jag är bra på, men det gör mig inget, det är bara roligt med förebilder och folk som har samma intresse

  det gör mig mycket ont när jag ser folk skriva taskiga saker. jag kan se mig själv i dem för två år sedan när livet var en strid om vem som var bäst. jag skulle bevisa att jag var bäst för alla andra istället för att bevisa det för mig själv.

  det finns så mycket annat man kan lägga ner tid att vara förbannad på! som krig, djurens rätt eller att Ulla 89 ska ha rätt till ett äldreboende.

  vad ger det er att skriva taskiga saker?

  emma har en jättebra blogg med många läsare, vilket inte betyder att alla andra människor är sämre bara för att hon lyckas med det hon gör. smaken delar sig på baken och jag gillar emmas blogg.

  mvh //Pite

  ReplyDelete
 50. Anonymous21/9/08 16:40

  använder du någon slags fotolampa? :)

  ReplyDelete