Saturday, September 6, 2008

Var inte hemma på hela dagen igår.

Pepparkakshus julen 2006.

21 comments:

 1. Anonymous6/9/08 17:50

  jag är pepp inför i år!

  ReplyDelete
 2. Anonymous6/9/08 18:02

  jag kanske är den enda men tar faktiskt rätt illa upp av det här, varför göra WTC? känns som du/ni som gjorde de här förlöjligar den hemska tragedi som hände 9/11?

  eller har jag fel?

  ReplyDelete
 3. Anonymous6/9/08 18:12

  sluta vara en moraltant. tro inte direkt att de hade cruel intentions. PK-IDIOT!!!!!!!!!!

  ReplyDelete
 4. tyckte det var ganska fint.
  måste väl inte vara förlöjligande?
  samhällsskildring i svensk form! (;

  ReplyDelete
 5. Anonymous6/9/08 18:32

  nu kan man se att redigeringsprogrammet är väldigt viktigt för dig och dina bilder eftersom jag har sett en annan version som antagligen var mera lik originalet. så nu kan du sluta hålla på att tjaffsa om att redigeringsprogram eller kamera inte spelar någon roll.

  ReplyDelete
 6. Anonym nummer ett: Jag tycker självklart att det är hemskt när människor dör. Men nummer ett är detta endast ett pepparkakshus som ingen dött av. Nummer två är 9/11 en intressant händelse med många konspirationsteorier.

  Alltså sara... den här bilden är ju inte direkt snygg? Den är ju bara kul pga pepparkakshuset. Den här bilden har ju dålig komposition... Jag ändrade färgerna så att den inte skulle varit supergul och lade till brus för att göra den lite spexig. Och det är klart redigering är en del av bilderna men hur jag får mitt ljus i mina bilder kan jag svara på såhär: Jag tar bilder då jag gillar ljuset. Det är sådana frågor jag hatar.

  ReplyDelete
 7. Anonymous6/9/08 18:50

  Vad är det på vänster sida av vänster byggnad? fint gjortmhm

  ReplyDelete
 8. Anonymous6/9/08 18:55

  att du röker + detta gör faktiskt att jag ogillar dig lite mer emma..lite synd faktiskt

  ReplyDelete
 9. Oh my. I feel like people may get angry over this, particularly those from the states. I think it's quite creative though.

  ReplyDelete
 10. Anonymous6/9/08 23:40

  Well I agree with Olivia and since I'm from the states; I must say I don't like this, I don't like this at all.

  ReplyDelete
 11. Anonymous7/9/08 00:01

  hehe, vad har "intressanta konspirationsteorier" att göra med ett pepparkakshus vara eller icke vara? :P folk, och i synnerhet amerikanare blir förmodligen uppretade av detta eftersom det känns lite nonchalant att dra ner en sådan "stor och hemsk händelse" till en så banal nivå. vilket ju i detta fallet är just vad som gör det intressant! vi i sverige är vana att det går att skoja och spexa med allting.

  själv är jag mäkta imponerad över dessa bakverk :D ur rent teknisk/estetisk synpunkt

  ReplyDelete
 12. Anonymous7/9/08 08:23

  Det allra roligaste är att jag inte insåg att det var WTC förrän jag läste kommentarerna. Jag kollade och bara "jaha, snygga pepparkakshus" typ.

  Jag tycker i och för sig att det här ÄR en väldigt bra bild, på sättet att den är väldigt intressant och uttrycksfull (om man inte är så korkad som jag är då, utan inser direkt att det är WTC som normala människor). Att den inte är komponerad extremt proffsigt/satsigt tycker jag bara gör den till en ännu intressantare bild.

  När det gäller vilken kamera man har, och vilket redigeringsprogram, så är det ju självklart att det spelar roll. Det tror jag att du också tykcer, och som jag uppfattade var det liksom inte det det handlar om. Självklart redigerar man mycket, och det är viktigt, men det är inte som att om man skaffade en kamera identisk med din, och ditt redigeringsprogram, skulle man få din genialitet på köpet. När folk frågar vilka redskap man använder känns det ju ganska lätt som ett slags nedvärdering av ens eget arbete.

  "Hej Carolina Klüft, du är ju så himla duktig, så jag undrar... vilken sportbehå använder du?"

  Okej, kanske inte riktigt så. Men bara för att man har bra teckningspennor kan man inte rita magnifika porträtt och bara för att man har ett bra ordbehandlingsprogram kan man inte skriva bra litteratur. Hjälpmedel blir annat än hjälpmedel.

  ursäkta att jag skriver en mil långt. tror iofs inte att det stör dig så himla mycket. du är bra, fascinerande, intressant och samtidigt skrämmer du mig lite. precis sådan som jag vill att en person ska vara för att jag ska kunna följa dess blogg fanatiskt.

  so keep up the good work!!!!^!1111ett ^^^^^^^=D =D =D

  ReplyDelete
 13. Anonymous7/9/08 08:24

  oj, insåg nu att inte hela bilden hade laddat när jag såg den först. så jag såg inte flygplanet och sådär. bara att det var hus, typ. så det var därför jag missade hela grejen lite.

  ReplyDelete
 14. Anonymous7/9/08 10:19

  LOL på alla som stör sig på bilden. Den är fin.

  ReplyDelete
 15. Anonymous7/9/08 10:32

  Stilig pepperkakeblokk.

  ReplyDelete
 16. Anonymous7/9/08 20:58

  Men snälla, sluta vara några jävla moraltanter. Vad spelar detta för roll egentligen? Det görs filmer och tv-spel om andra världskriget, vietnamnkriget och dylikt. Varför reagerar ni inte på det? Get over it och inse att det är bara ett pepparkakshus. Gosh.

  ReplyDelete
 17. Anonymous8/9/08 22:38

  ja bilden är fin osv osv osv. men jag tycker att du kan ta bilder på mkt andra saker som är mer intressant och vackert.
  jag är från NYC och tar illa upp faktiskt.
  men liksom vad ska man säga, fint byggt, men en bild säger mer än tusen ord och den här bilden är inte så trevlig. även om det kanske är ett intärnt skämt så förstår inte alla komiken eller djupheten i bilden. min åsikt.

  ReplyDelete
 18. Anonymous9/9/08 02:19

  Jag tycker wtc händelsen har fått för mycket kritik. Kommer ihåg när det hände. Jag kollade nyheterna och såg det men reagerade inte, ännu en hemsk händelse och bytte kanal. Jag var ung, men det var ändå bara en byggnad i en stad i ett land. Många dog, men hur många runtom i världen dör inte av andra anledningar dagligen? Jag är ingen terrorist och tycker inte det var bra, men USAs tragedi har tagit för mycket plats. Det händer som sagt var hemska saker dagligen som USA oftast har gjort möjligt. Jag kokar när jag tänker på hur världen knäar och ser upp till USA hela tiden. USA är inte huvudstaden i Världen.

  ReplyDelete
 19. Anonymous9/9/08 14:40

  Man måste inte knäa till USA. Som amerikan gör jag inte heller det, men det är inte svårt för mig att respektera och förstå vilken intryck händelsen hade till världen.

  Visst kan man ha svårt att förstå vaför det just är så mycket uppmärksamhet till terrorattacken på WTC, men det är svårt att förstå som svensk om man inte varit med om det, om en liknande grej hade hänt Sverige så hade de flesta reagerat helt annorlunda. Ja det dör folk varje dag, men själv tycker jag att de flesta svenskar är så insnöade och trångsynta, alla vill ha en åsikt, men de har inget att grunda den på.
  Jag tror tex inte att någon som förlorat sin man i WTC eller nåt stackars barn i Irak som förlorat sin familj tycker att det är en överdriven händelse. Det har påverkat, inte bara USA kraftigt, men hela världen i flera år nu om du inte märkt det.

  Dessutom var WTC händelsen lite djupare än bara nån som ville bomba ett hus en dag, det finns sjukt mycket till det och om du vill förstå råder jag dig att titta på en av wtc-dokumentärerna.

  ReplyDelete